Erik Eneman, Trafikcenter AB, och Fabian Knappik, MAN Truck & Bus Sverige AB, skakar hand efter undertecknandet av samarbetsavtalet.Fotograf: Conny Berglund

MAN-kurs i snålkörning hos Trafikcenter

I fredags, den 27 januari, undertecknade MAN Truck & Bus Sverige AB och Trafikcenter AB ett samarbetsavtal som innebär att Trafikcenter AB blir operativt ansvarig för MAN ProfiDrive® i Sverige.

Föraren har en stor betydelse för det ekonomiska resultatet för en lastbil i drift.
MAN menar att en förare, som har genomgått en MAN ProfiDrive-kurs i ekonomisk körning, kan sänka sin bränsleförbrukning med cirka tio procent.

I sin strävan att få en så låg totalkostnad som möjligt under fordonets hela levnadstid, är utbildningen i ekonomisk körning en viktig del.
– Med vårt samarbete med Trafikcenter AB i Kumla får vi den profesionella partner som vi under en tid har sökt och som nu kan hjälpa oss att implementera MAN ProfiDrive på den svenska marknaden” säger Fabian Knappik, Country Manager, MAN Truck & Bus Sverige AB.
– På sikt kommer vi också att ha en möjlighet att leverera ut nya bilar från Trafikcenter. Kursen i ekonomisk körning, som också är en modul i YKB, kommer då att ingå som en del i nybilsleveransen” fortsätter Fabian Knappik.

I samband med undertecknandet av samarbetsavtalet beställde Erik Eneman, vd för Trafikcenter AB, tre stycken kompletta MAN-fordon som kommer att användas i den dagliga undervisningen. Beställningen omfattade en timmerbil med släpvagn och kran, ett fjärrbilsekipage och en dragbil.

Under våren kommer personal från Trafikcenter att delta i ett speciellt utbildningsprogram vid MAN ProfiDrive i München och verksamheten vid Trafikcenter i Kumla beräknas starta i augusti 2012.

Om artikeln

Publicerad: 2012-01-30 16:47
Kategori: Nyheter
Taggar: MAN ProfiDrive Sparsam körning Trafikcenter AB