Fotograf: Iveco

Iveco tog hem segern i Dakarrallyt

Med en första-, andra- och sjätteplats på den totala ranglistan för lastbilar kom Iveco att dominera den 33:e utgåvan av Dakar ? där de flesta europeiska och asiatiska tillverkare deltog.

Petronas Iveco-team De Rooy vann rallyt med holländaren Gerard De Rooy bakom ratten i sin Iveco Powerstar, en lastbil som tillverkas och säljs av Iveco i Australien. Iveco Powerstar är utrustad med en FPT Industrial C13-motor på över 900 hk samt komponenter från Magneti Marelli.

Efter De Rooy kom teamets andra förare, Stacey och Biasion, i två Iveco Trakker Evolution 2, utrustade med samma motor. De tre fordonen är standardlastbilar som anpassats till rallyts extrema förhållanden och som optimerats för extra hög energieffektivitet.
– Det är en enastående prestation att både vinna rallyt och komma i mål med tre lastbilar bland de sex första, säger Ivecos vd Alfredo Altavilla.
– Jag vill rikta ett särskilt tack till racerförarna och resten av teamet för deras stora engagemang och entusiasm.

På sin färd genom tre sydamerikanska länder utsattes varje fordon för stora prövningar under extrema förhållanden. Dakarrallyt, som startade den 1 januari 2012 i Mar del Plata, gick genom Argentina, Chile och Peru och omfattade 14 etapper på totalt 850 mil, av vilka cirka 420 kördes på tid.

Om artikeln

Publicerad: 2012-01-25 14:42
Kategori: Nyheter
Taggar: Dakarrallyt De Rooy Iveco Powerstar Trakker