Många pinaler som ska hållas reda på. Nu tar DHL ansvar för att åtminstone logistiken ska flyta under tävlingarna.Fotograf: Vasaloppet

DHL ska hålla ordning på skidorna i Vasaloppet

Första veckan i mars går lastbilarna i högtrafik mellan Sälen och Mora. I lasten finns packning som tillhör 60 000 skidåkare som kör Vasaloppet.
Stort ansvar vilar på chaufförerna ? som måste hålla sina tider.

Mer än 60 000 skidåkare har anmält sig till Vasaloppet 2012. Det är ett rekord.
Men tidigare år har det framförts klagomål på att arrangörerna inte lyckats ta hand om den utrustning som skidlöparna lämnar efter sig – och som ska transporteras från starten i Sälen till målgången i Mora.
– Tävlingen har växtvärk, har det klagats.

Värst var det år 2010, då väskor och tillhörigheter blev kraftigt försenade eftersom lastbilsförare inte höll tiderna.
I år ska det bli ordning på transporterna. Ett stort samarbetsavtal är tecknat med DHL Freight, som har goda erfarenheter från trafikplanering i Dalarna.

Transporterna gäller inte bara från start till mål, skidåkare ska kunna få hjälp även med att få sin utrustning från hemmet till tävlingsområdet i Mora.
– Det som våra deltagare kanske mest imponeras av är hur vi hanterar alla transporter av ombyteskläder. Nu får vi en partner som är marknadsledande på logistik och som kan hjälpa oss att bli ännu bättre. Tack vare DHL:s lokala förankring genom Morabaserade åkeriet Jale, känner vi oss hundraprocentigt trygga med att logistiken kommer att fungera bra i framtiden, säger Jonas Bauer, Vasaloppets vd.

Vasaloppet satsar på ett tydligt miljöarbete – något som går hand i hand med DHL Freights arbete.
– Vi vill uppmuntra våra medarbetare till ett hälsosamt liv och Vasaloppet är då ett utmärkt exempel på hur många kan aktivera sig och träna för att uppnå sina mål. Precis som Vasaloppet fokuserar vi mycket på miljön och vår påverkan på denna. Det var en förutsättning för detta partnerskap, säger Peter Hesslin, vd på DHL Freight.
Kontraktet mellan Vasaloppet och DHL är tecknat över tre år.

Om artikeln

Publicerad: 2012-01-30 15:06
Kategori: Nyheter
Taggar: DHL Logistik Vasaloppet