Malux tar hem rekordorder

Malux har vunnit en statlig upphandling om leveranser till statliga myndigheter på 1 000 alkolås under 2012 och 2013. Affären kommer att resultera i nyanställningar bland annat i Örnsköldsvik.

– Det känns fantastiskt roligt att vinna Sveriges största statliga upphandling när det gäller alkolås någonsin. I dagsläget har vi cirka femtio partners i Sverige som kommer att hjälpa oss med leveranserna ut till kunderna. De installerar och gör service på alkolåsen, säger Anders Nygren, försäljningschef Kommunikation hos Malux. 

Malux är ett företag verksamt inom inom affärsområdet Kommunikation där fordonsutrustning som antenner, personlarm, fordonstelefoner och alkolås ingår.
– Vi är Nordenansvarig för Smartstart alkolås, säger Anders Nygren.
Malux arbetar också i den Svenska referensgruppen för villkorat körkort tillsammans med Transportstyrelsen.

Affären innebär att Malux behöver mer personal.
– Vi kommer att behöva anställa fler både i Örnsköldsvik och ute i landet. Under 2011 har vi anställt 13 personer och vi söker just nu både fler tekniska säljare och personal inom den administrativa delen, säger Per Nordgren, styrelseordförande i Malux AB.
– Malux är på frammarsch och förutsättningarna för ett bra 2012 finns. Nu gäller det att ta vara på möjligheterna på marknaden, menar Per Nordgren.

Malux Sweden AB består av fyra affärsområden, Belysning, Industri/Ex, Kommunikation och Säkerhet. Maluxgruppen arbetar över hela Norra Europa och har kontor i Sverige, Finland, Estland, Lettland och Litauen. Maluxgruppen sysselsätter 115 anställda och omsätter cirka 250 Mkr.

Om artikeln

Publicerad: 2011-12-23 09:45
Kategori: Nyheter
Taggar: Alkolås Malux Trafiksäkerhet