NCC bygger ny anläggning åt Atteviks Lastvagnar

NCC Construction Sverige har fått i uppdrag att bygga en ny lastbilsanläggning åt Atteviks Lastvagnar på Torsviks industriområde i Jönköping i närheten av E4. Ett kontrakt värt cirka 75 miljoner.

Det handlar om en nybyggnad av en lastbilsanläggning för service och försäljning av Scanialastbilar. Projekteringen har redan inletts och anläggningen beräknas stå klar i slutet av 2012.

Bygget är ett partneringprojekt – en strukturerad samarbetsform där byggherren, konsulterna och entreprenörerna gemensamt löser en bygguppgift öppet och förtroendefullt.

Lastbilsanläggningen i Torsvik blir en modern fullserviceanläggning med bra läge intill E4:an.
– Vi har en bra lokal kompetens och har lyckats använda våra erfarenheter av tidigare anläggningar. Den här typen av projekt ställer stora krav på samordning av installationer och byggarbeten, säger Martin Suurkuusk, affärschef på NCC Construction, region Syd.
Bygget av lastbilsanläggningen beräknas sysselsätta maximalt 50 personer.

Atteviks Lastvagnar AB ingår i Attevikskoncernen och finns på sex orter i Småland – Jönköping, Nässjö, Tranås, Växjö, Ljungby och Älmhult – och är en av de större återförsäljarna för Scania Sverige.

Förutom försäljning av lastbilar och släpvagnar har de dessutom en serviceverksamhet som även omfattar bussar, lastbilspåbyggnader och skadereparationer.
Bolaget har drygt 100 anställda och omsätter cirka 300 miljoner.

Om artikeln

Publicerad: 2011-11-08 08:20
Kategori: Nyheter
Taggar: