Anette Yngvesson

Hon kan bli årets entreprenör

Anette Yngvesson är kvinnan bakom Fraktkompaniet ? transportföretaget som startade i Göteborg år 2006 och som redan har nått en omsättning på 120 miljoner och öppnat filial i Stockholm. Under 2011 har antalet medarbetare ökat från 18 till 40 personer samtidigt som omsättningen har stigit från 80 till 120 miljoner. Anette är en av nio entreprenörer som gör upp om titeln i Årets entreprenör i region väst på onsdag den 23 november.

– Jag har jobbat med transporter under hela mitt yrkesliv och hade hunnit samla på mig många idéer till förbättringar i branschen när jag startade Fraktkompaniet. Flera av idéerna har vi lyckats göra verklighet av och idag täcker vårt transportnät nästan varje liten ort i Europa. Men utan entusiastiska och engagerade medarbetare och samarbetspartner hade jag inte lyckats, det här är långt ifrån en enmansshow, säger Anette.

När Anette utvecklar verksamheten lyssnar hon alltid på och utgår från sina kunder. Hon hittar också inspiration från andra branscher än sin egen.
– Det visade sig att många av våra kunder efterfrågade bredare tjänster än bara transporter. Därför har vi breddat vårt utbud och erbjuder idag kompletta logistiklösningar. Outsoursing av lager och plockhantering för små och medelstora företag ligger i tiden. Hos oss betalar kunderna endast för den lageryta de nyttjar för tillfället, vilket gör att de kan hålla nere sina kostnader om deras försäljning går ner, säger hon.

Anette drivs av den sociala gemenskapen som uppstår mellan medarbetare, kunder och samarbetspartners som i sin tur utvecklar och skapar mer affärer. Hon inspireras också av idrotten och ser organisationen som ett lag.
– Affärer handlar ju om relationer mellan människor. Jag tror att framgångsrika relationer bygger på att man lyssnar på och bryr sig om varandra. Det är någonting jag har som utgångspunkt i mitt företagande, säger Anette.

Ernst & Young Entrepreneur Of The Year är världens största tävling i entreprenörskap. Entreprenörer från hela landet nomineras i åtta regioner. Syftet är att uppmärksamma framgångsrika företagare som kan bli förebilder för näringslivet och inspirera andra att växa. Vinnaren i varje region möts när SM i entreprenörskap avgörs på Cirkus i Stockholm den 8 februari 2012.
– Det känns jättekul att ha blivit nominerad till en så viktig utmärkelse. Det behövs fortfarande fler kvinnliga förebilder inom näringslivet, någonting som jag själv har saknat genom åren, avslutar Anette.

Om artikeln

Publicerad: 2011-11-21 15:09
Kategori: Nyheter
Taggar: