Intelligenta trailers hjälper åkare

Oavsett var Transcargos trailers rullar i Europa har speditören full kontroll över deras exakta position. De kan också se till exempel kyltemperatu...

Oavsett var Transcargos trailers rullar i Europa har speditören full kontroll över deras exakta position. De kan också se till exempel kyltemperaturen i lastbäraren, fordonets hastighet, antal körda kilometer, axeltryck och om någon dörr inte är stängd. Man har också möjlighet att slå larm om det exempelvis skulle ske en temperatursvängning i lastutrymmet. Detta via ett avancerat GPS-system, som är utvecklats av Schmitz Cargobull i samarbete med bland annat Bosch och T-Systems.
Rent fysiskt består systemet i trailern av en liten elektronisk enhet där både hårdvara och kablar byggs in på ett sätt så att de inte syns för blotta ögat.
– Det är dessutom användarvänligt, berättar Thomas Lintrup, IT-ansvarig hos Transcargo, till danska Transportmagasinet.
– Förutom positionering kan vi via en internetportal läsa av information från trailern, vilket ger oss möjlighet att analysera och optimera dess körmönster.
För chaufförerna är det dessutom en trygghet att företaget vet var de är.
– Vi har också fått en större effektivitet i vår transportplanering, med färre stand-by-trailers. Det har inneburit minskade transportutgifter, tillägger Lintrup.

Om artikeln

Publicerad: 2011-10-21 13:40
Kategori: Nyheter
Taggar: GPS positionering Trailer transcargo