Telefonkort avslöjade lastbilstjuven

Den 19 mars stals en lastbil värd 2,5 miljoner kronor. Tack vare If, Interpol, polisen, Scanias SIM-kort och ett intensivt utredningsarbete kunde fordonet spåras upp två veckor senare i Litauen.

Lastbilen från Möllers åkeri i Höganäs stals den 19 mars vid ett industriområde i Lübeck. Två veckor senare kunde den spåras upp i Litauen tack vare ett SIM-kort som var installerat i fordonet. Utredarna hade då sett hur lastbilen hade rört sig via Frankfurt, in i Polen och vidare till Litauen.
– Bilbrottslighet är ett stort problem över hela världen och det tajta samarbetet mellan If, åkeri och polis har fått mycket beröm. Litauens högste kriminalpolischef kallade det ”ett utomordentligt bra arbete”, säger Gert-Ove Andersson, utredningsinspektör vid If.
Lastbilen var värd runt 2,5 miljoner kronor. Vid återfinnandet var den försedd med falska skyltar och stod i ett låst industriområde i Vilnius.

Om artikeln

Publicerad: 2011-04-29 00:00
Kategori: Nyheter
Taggar: