Vill ha att fler ska köra på biobränsle

Den norska regeringen vill, via miljövärnsdepartementet att användningen av biobränsle ska öka från 2,5 procent till 3,5 procent från den 1 apr...

Den norska regeringen vill, via miljövärnsdepartementet att användningen av biobränsle ska öka från 2,5 procent till 3,5 procent från den 1 april. Målet är att användningen ska vara minst fem procent från den 1 januari 2011. Regeringen hoppas på så sätt kunna minska klimatutsläppen från vägtrafiken, samtidigt som den ökade användningen bidrar till att de arbetsplatser i Norge som hanterar biobränslen blir säkrare.
All diesel som säljs i Norge innehåller upp till sju procents inblandning av biodiesel. Dock undantaget i de områden där vintertemperaturen är särskilt låg.Det är möjligt att köpa höginblandad biodiesel och bioetanol till egna pumpar.

Om artikeln

Publicerad: 2010-04-23 00:00
Kategori: Nyheter
Taggar: