Värsta krisen är över

Flera toppchefer inom bilindustrin, som träffades nyligen vid IAA-mässan i Frankfurt, var eniga om en sak, att krisen är på väg att tona bort. Me...

Flera toppchefer inom bilindustrin, som träffades nyligen vid IAA-mässan i Frankfurt, var eniga om en sak, att krisen är på väg att tona bort. Men det handlar om en längre tids återuppbyggnad, menar de flesta. Bland annat Daimler-chefen Dieter Zetsche.
– Vi har en del tecken som säger att det värsta är på väg att bli historia. Den hårda krisen har mjuknat, men det går långsamt och ännu långsammare i USA, som är värre drabbat än här i Europa, menar han.
På samma mässa upplyste Ford att de utvidgar sin produktion av motorer i Europa, i första hand 1.4 och 1.6 liters dieselmotorer. Det handlar om extra weekendskift i Dagenhemfabriken utanför London.
Ford satsar dessutom på en tredje fabrik i Kina, liksom för övrigt alla andra bilproducenter. Ford nya fabrik får en kapacitet på 150 000 bilar årligen, vilket gör att företagets totala årsproduktion av bilar uppgår till 447 000 enheter.
GM, General Motors, inför ett tredje skift på tre fabriker i USA på modellerna Buick, LaCrosse och Chevrolet Malibu, samt pickups och crossovermodeller.
Chrysler håller på att ställa om sig efter Fiats övertagande av verksamheten.

Om artikeln

Publicerad: 2009-10-23 00:00
Kategori: Nyheter
Taggar: