Monopolet på besiktningsverksamheten slopas

Regeringen fattade nyligen ett beslut om att lägga en lagrådsremiss om att avskaffa monopolet på fordonsbesiktningen från och med den 1 juli 2010....

Regeringen fattade nyligen ett beslut om att lägga en lagrådsremiss om att avskaffa monopolet på fordonsbesiktningen från och med den 1 juli 2010. Det innebär att Aktiebolaget Svensk Bilprovning, SMP Svensk Maskinprovning Aktiebolag och Inspecta Sweden AB får sällskap av andra privata företag om att utföra kontrollbesiktningar. De företag som vill starta besiktningsföretag får ansöka om ackreditering hos Styrelsen för ackreditering och teknisk kontroll (SWEDAC).
– Det här är ett mycket välkommet besked för landets fordonsägare. Slopandet av monopolet ger förutsättningar för fler besiktningsstationer, längre öppettider och ett bättre serviceutbud, säger infrastrukturminister Åsa Torstensson.

Om artikeln

Publicerad: 2009-08-14 00:00
Kategori: Nyheter
Taggar: