Sverige vann trucklandskamp

Stark laginsats avgjorde trucklandskampen mellan Sverige och Finland, till Sveriges fördel. Men Finland blir att räkna med i framtiden.rnI slutet ...

Stark laginsats avgjorde trucklandskampen mellan Sverige och Finland, till Sveriges fördel. Men Finland blir att räkna med i framtiden.rnI slutet av oktober avgjordes den första landskampen i truckkörning, Nordic Lift Truck Challenge, på Tekniska Mässan i Stockholm. Tävlingen syftar till att förbättra säkerheten vid truckarbete.rn- Förutom bra tävlingar med mycket spänning uppnådde vi vårt syfte att öka uppmärksamheten för att satsa på bra utbildning och öka trucksäkerheten, förklarar Andreas Maier från MA-System som arrangerade tävlingen i samarbete med Transportnytt och Tekniska Mässan.rnVarje lag hade sex tävlande och totalt körde varje förare två heat vardera under två dagar. Efter sammanräkningen stod det klart att Sverige klarat sig på kortast sammanlagd tid. Totaltiden blev 23,45 minuter för Sverige mot Finlands 24,45 minuter. En minuts segermarginal således, vilket kan låta mycket.rn- Finländarna tappade mest i första heatet. Men i de tre följande omgångarna fick det svenska laget jobba hårt för att kunna hålla ifrån, säger Mats Udikas, Transportnytt. rn

Om artikeln

Publicerad: 2008-11-18 00:00
Kategori: Nyheter
Taggar: