Volvo Lastvagnar drar åt svångremmen

För att möta den vikande efterfrågan på Europamarknaden kommer Volvo Lastvagnar att anpassa produktionsvolymerna i sitt europeiska produktionssyst...

För att möta den vikande efterfrågan på Europamarknaden kommer Volvo Lastvagnar att anpassa produktionsvolymerna i sitt europeiska produktionssystem. Som en följd av de planerade kapacitetsanpassningarna inleder bolaget förhandlingar med berörda fackförbund gällande personalneddragningar avseende cirka 1 400 anställda vid bolagets fabriker i Göteborg och Umeå samt Gent i Belgien. Samtidigt införs ett omfattande besparingsprogram för att motverka effekterna av lägre försäljningsvolymer och ökande materialkostnader. rn- De planerade neddragningarna görs inte bara för att minska kapaciteten, utan även för att effektivisera produktionen och kompensera för de ökande råvarupriser som vi nu känner av, säger Staffan Jufors, vd på Volvo Lastvagnar.

Om artikeln

Publicerad: 2008-10-21 00:00
Kategori: Nyheter
Taggar: