GPS sparar många kilometer

Nu kan det vara slut med att köra omvägar för att slippa vägar eller broar som lastbilarna inte kan att får köra på eller under. Med VDO Dayton...

Nu kan det vara slut med att köra omvägar för att slippa vägar eller broar som lastbilarna inte kan att får köra på eller under. Med VDO Daytons nya navigationsutrustning ska allt bli enklare och rakare. Chauffören kan knappa in lastbilens höjd och längd och leds därefter av GPS:en förbi de vägar med broar som lastbilen inte kan passera under och vägar där svängar kan bli alltför snäva och besvärliga att passera.rnDet innebär att många omvägar kan undvikas och vägar kan kortas vilket innebär mindre bränsleåtgång och mindre miljöpåverkan.rnTills vidare fungerar det här lastbilsnavigationssystemet enbart i Tyskland och Frankrike, men kommer snart också till England, Holland och Belgien. Först nästa år ska systemet introduceras i Norden.rnVDO Automotive, som tillverkar systemet, är en del av Continentalkoncernen.

Om artikeln

Publicerad: 2008-10-21 00:00
Kategori: Nyheter
Taggar: