Ännu fler tyska miljözoner

Ännu fler städer i tyskland har beslutat om att ha miljözoner inne de centrala delarna, vilket innebär böter för den som kör dit utan ett milj?...

Ännu fler städer i tyskland har beslutat om att ha miljözoner inne de centrala delarna, vilket innebär böter för den som kör dit utan ett miljözonmärke på vindrutan.rnFrån den 1 oktober anslöt sig München, Frankfurt och delar av Ruhr till den långa rad av städer som under 2008 upphöjt miljözonmärket till lag. Det betyder att i städerna Berlin, Hannover, Dortmund, Köln, Mannheim, Ilsfeld, Pleidelsheim, Ludwigsburg, Leonberg, Schwäbisch Gmünd, Stuttgart, Tübingen och Reutlingen måste man ha ett grönt, gult eller rött miljözonsmärke för att få lov att köra i städernas centrala delar. I Dortmund gäller enbart grönt eller gult märke.rnFler andra tyska städer, bland annat Bremen och Ulm, inför miljözoner under 2009.

Om artikeln

Publicerad: 2008-10-21 00:00
Kategori: Nyheter
Taggar: