Coop alkosäkrar bilnycklarna

För att öka trafiksäkerheten har Coop infört ett nytt system med så kallade alkoskåp på terminalerna i Växjö, Bro, Västerås, Umeå och Lule...

För att öka trafiksäkerheten har Coop infört ett nytt system med så kallade alkoskåp på terminalerna i Växjö, Bro, Västerås, Umeå och Luleå. För att få nycklarna till lastbilarna blåser alla chaufförer i en alkomätare kopplad till ett skåp med nycklarna till lastbilarna.rnCoop kommer även att arbeta för att förmå de åkerier som kör åt Coop att använda motsvarande lösningar.rnCoop har skrivit på Vägverkets och Svensk dagligvaruhandels avsiktsförklaring för miljö- och trafiksäkerhet. Alkoskåpen är tillsammans med fordonsdatorer och utbildning för chaufförer i mjukare körning några av åtgärderna som Cilab gjort för att nå målen.rn

Om artikeln

Publicerad: 2008-05-19 00:00
Kategori: Nyheter
Taggar: