Regeringen beviljar förskottering av väg 151

Regeringen beslutade vid dagens sammanträde att bevilja Värnamo kommun att få förskottera 64,2 miljoner kronor för byggstart av väg 151 förbi V...

Regeringen beslutade vid dagens sammanträde att bevilja Värnamo kommun att få förskottera 64,2 miljoner kronor för byggstart av väg 151 förbi Värnamo.rnDen totala kostnaden för objektet beräknas uppgå till 68,7 miljoner kronor. Objektet ingår i den regionala infrastrukturplanen för Jönköpings län med planerad byggstart under perioden 2010-2012.rn- Beslutet innebär att framkomligheten kommer att öka för trafik som ska passera Värnamo men också att lägre trafikbuller för boende, en ökad trafiksäkerhet och dessutom kommer nu farligt gods kunna ledas utanför Värnamo, säger infrastrukturminister Åsa Torstensson.rn

Om artikeln

Publicerad: 2008-03-23 00:00
Kategori: Nyheter
Taggar: