Fartdårar skrämmer mer än snö och halka

Att bli omkörd av en fartdåre är de svenska bilisternas största mardröm. Sju av tio förare tycker att det är det obehagligaste man kan råka ut...

Att bli omkörd av en fartdåre är de svenska bilisternas största mardröm. Sju av tio förare tycker att det är det obehagligaste man kan råka ut för. Det visar en undersökning som försäkringsbolaget If har gjort. Att köra bil i kraftigt snöfall kommer på andra plats. rn- Nästan alla bilförare vet vilken skräck man kan känna när någon kör om en alldeles för nära i vansinnesfart. I de flesta fall går det ju bra, men vi ser tyvärr också en hel del allvarliga olyckor, säger Dan Falconer, motorexpert på If. rnAndra orosmoment i trafiken är dåligt väder som kraftigt snöfall och halka.rnLängst ned på obehagslistan hamnar stora bensinstationer, högbroar och rondellkörning. rn

Om artikeln

Publicerad: 2007-10-15 00:00
Kategori: Nyheter
Taggar: