Frivilligt alkotest på Viking Line

Från och med mitten av juni får alla yrkesförare som reser med Viking Lines fartyg möjlighet att frivilligt blåsa i alkotestare för att kontroll...

Från och med mitten av juni får alla yrkesförare som reser med Viking Lines fartyg möjlighet att frivilligt blåsa i alkotestare för att kontrollera nykterheten. Införandet av testutrustningen är ett led i arbetet för ökad trafiksäkerhet.rnrnUnder juni installerar Viking Line alkotestare på alla sina fartyg på rutterna mellan Sverige, Finland och Estland. Testutrustningen ger alla buss- och lastbilsförare möjlighet att kontrollera att de inte har alkohol i blodet. Alkotestarna är av samma typ som finns i Volvos lastbilar och bussar. Projektet är ett samarbete mellan Viking Line och Volvo.rnrnVid incheckningen får yrkesförarna infoblad på sex olika språk och ett engångsmunstycke som används för att blåsa i en testapparat. Apparaten visar grönt om föraren är nykter och rött om föraren har alkohol i kroppen.rnrnTesterna är frivilliga, och förare som eventuellt ligger över gränsen uppmanas kontakta laststyrman på bildäck i god tid före ankomst för hantering av fordonet.rnrn- Alkotestaren är en service till de många förare som åker med våra fartyg. Det är så klart upp till varje enskild förare att ansvara för det fordon han kör, men på det här sättet hoppas vi att de som eventuellt känner sig osäkra tänker till och inte kör onyktra. Vi tycker att det är viktigt att erbjuda den här servicen, inte minst för att vi kan bidra till att öka medvetenheten hos alla yrkesförare från olika länder och att öka trafiksäkerheten på våra vägar, säger Jan Kårström, vd för Viking Line Skandinavien.rn

Om artikeln

Publicerad: 2007-06-14 00:00
Kategori: Nyheter
Taggar: