Ny webbplats för trafikföreskrifter

Från och med den 1 januari 2009 kommer föreskrifter för lokal trafikreglering att kungöras elektroniskt på en särskild webbplats som ska vara ti...

Från och med den 1 januari 2009 kommer föreskrifter för lokal trafikreglering att kungöras elektroniskt på en särskild webbplats som ska vara tillgänglig utan avgifter för var och en. Detta beslutades vid ett regeringssammanträde den 10 maj. rnrn- Det här innebär först och främst att det i framtiden kommer att bli mycket lättare för både myndigheter och allmänheten att hitta bland föreskrifterna, vilket är viktigt för rättssäkerheten, säger infrastrukturminister Åsa Torstensson i en kommentar till beslutet.rnrnI förlängningen kommer det också att vara möjligt att använda datatekniken till att ge näringsliv och privatpersoner ännu bättre service, exempelvis genom att trafikanter kan få information om gällande trafikregler direkt till sina fordon.rnrnVägverket kommer att gå ut med ytterligare information inom kort.rn

Om artikeln

Publicerad: 2007-05-23 00:00
Kategori: Nyheter
Taggar: