Avtal ger friskare vägverkspersonal

Vägverket har tecknat ramavtal för tjänsten Sjuk- och friskanmälan med Medhelp AB. Tjänsten fungerar som en sjukvårdsrådgivning per telefon dä...

Vägverket har tecknat ramavtal för tjänsten Sjuk- och friskanmälan med Medhelp AB. Tjänsten fungerar som en sjukvårdsrådgivning per telefon där den anställde sjukskriver sig direkt hos en sjuksköterska tillgänglig dygnet runt – året om. Ett pilottest som omfattade 400 personer sänkte sjukkostnaderna med miljonbelopp. rnrnFler och fler företag ser över sin hantering av de anställdas sjukanmälningar. Vägverket har under 2006 testat en sådan tjänst i samarbete med Medhelp AB. 400 medarbetare på en grupp med relativt hög sjukfrånvaro och utsatta arbetsförhållanden har ingått i testet. rnrn- Det blev en besparing på omkring en miljon kr under 12 månader inklusive kostnaden för tjänsten, berättar Per-Erik Westman, säkerhetschef på Vägverket och ansvarig för projektet.rn

Om artikeln

Publicerad: 2007-05-23 00:00
Kategori: Nyheter
Taggar: