Mobilen håller koll på farten

IT-företaget Triona i Borlänge håller på att utveckla en särskild programvara för mobiltelefoner som kan ta emot uppgifter om hastighetsbegräns...

IT-företaget Triona i Borlänge håller på att utveckla en särskild programvara för mobiltelefoner som kan ta emot uppgifter om hastighetsbegränsningar från den nationella vägdatabasen. rnPå displayen i telefonen visas vilken hastighet som gäller på den aktuella vägsträckan och hur fort man kör. Den kan även varna om man överskrider den tillåtna hastigheten. Programvaran tas fram i syftet att vara ett hjälpmedel för att göra trafiken säkrare och inte för att övervaka bilister, understryker man hos Triona. rnrnVägverket stöttar utvecklingen genom pengar ur Skyltfonden.rn-Genom denna teknik kan fler få tillgång till en tjänst som hjälper trafikanten att hålla rätt hastighet, säger Vägverkets generaldirektör Ingemar Skogö till Södra Dalarnes Tidning.

Om artikeln

Publicerad: 2007-02-22 00:00
Kategori: Nyheter
Taggar: