Mångmiljonstöld på terminal kan vara insiderbrott

Polisen utesluter inte att mångmiljonstölden på Elgigantens lager i Jönköping i slutet av november kan vara ett insiderbrott. Detta eftersom stö...

Polisen utesluter inte att mångmiljonstölden på Elgigantens lager i Jönköping i slutet av november kan vara ett insiderbrott. Detta eftersom stölden tycks ha ägt rum helt öppet – och eftersom det hela tiden rör sig mycket folk på området, har ingen reagerat på lastningen. En del spår har dessutom säkrats på platsen Vidare är det många som har tillgång till såväl kod som passerkort för att komma in på terminalen.rnJust nu hör polisen ett antal personer. rnTerminalen på Kabelvägen förvarar elektronik för Elgigantens räkning. Det handlar om ett trettiotal pallar som ska ha lastats på en lastbil och körts därifrån.rnPolisen misstänker att godset körts till en annan terminal för vidare skeppning österut i större eller mindre portioner.rn

Om artikeln

Publicerad: 2007-02-22 00:00
Kategori: Nyheter
Taggar: