Har vi ett fotbollsproblem i branschen?

Då lägger vi snart ytterligare ett år bakom oss, ett år som faktiskt känns som ett av de bättre i ?nya? TIA:s historia.
En av årets höjdpunkter kan jag nog säga var när vi blev inbjudna till trafikutskottet i Stockholm. Att få berätta om vår situation för våra politiker kändes positivt, i synnerhet eftersom vi upplevde det som att man faktiskt lyssnade på oss.

Men ändå är det mina möten med alla kollegor som jag gillar mest. Det blir oftast konstruktiva dialoger och jag tror att det är viktigt att vi känner varandras stöd i dessa ”oroliga” tider.
Men hoppet är det sista som överger människan. Och nästa år är det bara att spotta i händerna och ta nya tag. Jag är som alltid lyhörd och tar åt mig av allas idéer, för att tillsammans driva branschens frågor framåt.

Elektronikberoende

Den här lilla krönikan höll på att gå om intet på grund av teknikstrul. Min bärbara dator har börjat jäklas med mig. Tänk så beroende man är av cirka två kilo elektronik! Men det löste sig till slut.
Datateknik är på gott och ont. På den goda sidan står bland annat möjligheten att kunna kommunicera. Och på den onda sidan står – möjligheten att kunna kommunicera.
Jag blir så ledsen över hur en del människor väljer att ”kommunicera” på internet. En del är så elaka att jag inte kan förstå hur man ens orkar se sig själv i spegeln.
Jag har sagt det förr, jag säger det igen med den drucknes envishet. Vi måste visa att vi står enade. Med det sagt menar jag inte att vi alla måste älska varandra och tycka lika i alla frågor. Men vi kanske inte behöver hata varandra och använda nedvärderande retorik om oliktänkande i var och varannan mening?
Vi har ett ”fotbollsproblem” i branschen. Hur ofta hör vi inte om slagsmål och upplopp på fotbollsmatcher? Folk som säger att de är supportrar, men som i själva verket kommer till matcherna i ett enda syfte – för att ställa till med bråk!
Samma sak hos oss. Personer som i vissa fall inte är, eller ens har varit, chaufförer ger sig på oss med elaka och nervärderande uttalanden.
Inte bra. Jag hoppas att vi alla kan hjälpas åt att få ett slut på det här.

Skriv, skriv?

Nu rullar vi in i årets absolut mörkaste period och vi har blivit hårt prövade på många håll med stormar och snöoväder.
Visa Svensson att vi, som utgör den svenska vägtransportbranschen, är de verkliga proffsen. Fortsätt att kämpa för att vi ska kunna överleva konkurrensen från mindre nogräknade transportföretag – svenska som utländska.
En sak som slår mig när jag tittar in på Facebook är att det finns många som är duktiga på att skriva och uttrycka sig. Använd gärna den förmågan genom att skriva insändare till dagspressen och brev till våra politiker. Både på lokal och nationell nivå.
Tillsammans kan vi göra skillnad!
Jag vill så klart avsluta med att önska er alla en riktigt fin och god jul – och ett gott nytt år.
Som sagt, det blir mörkare och kallare. Kör försiktigt, med god framförhållning. Och tänk på att det alltid finns någon som väntar på dig?

Om artikeln

Publicerad: 2013-12-20 06:00
Kategori: Krönika
Taggar: elektronik fotboll kollegor slagsmål