Ni som inte agerar – är ni stolta?

Nu verkar det som att vintern börjar ge upp och packa ihop. Men vis av erfarenhet så tror jag tyvärr att vi får uppleva några små ?återfall?.
Det positiva är att vi nu, åtminstone enligt almanackan, har gått in i vårmånaderna.

Har den senaste tiden suttit och läst på olika sociala medier och funderat på hur vi ska få någon som helst sammanhållning i vår bransch. Är det ens möjligt..?
Om det går, ligger det åtminstone inte nära i tiden. Uppfattningarna om våra problem går vitt isär.
Det som kanske gör mig mest förvånad – och till en stor del frustrerad – är att det finns så många åkare och åkerier som varken reagerar eller gör sina röster hörda. Är det så att ni endast sitter och väntar på ”dödsstöten”, eller är ni nöjda med dagens situation?
Känner ni att ni lämnar över något fint till era barn och barnbarn?

Är vi stolta?

Själv tänker jag ofta på hur jag ska förklara för mina barn vart det Sverige, som mina föräldrar och deras föräldrar byggde upp med blod och svett, tog vägen. Jag blir så förbannad när jag ser hur vår välfärd ”äts upp” och sakta men säkert försvinner.
Ska vi känna stolthet över att lämna över ett sargat land till våra barn?
Frågan ställer jag främst till er som inte agerar – eller ens ”tycker något” i ämnet.

Underbemannat

Ökade löneklyftor, skattepengar som försvinner utomlands, arbetstillfällen som också försvinner åt samma håll – och ett samhälle där ordet respekt helt har försvunnit.
Jag ser personalen på äldreboendet där min mor tillbringar sina sista dagar, hur de kämpar hårt för att se till att de gamla får en så värdig tillvaro som möjligt. Men personalen är för liten, det märks hur trötta de är. Men en eloge till dem alla, som gör så gott de kan.
Samtidigt ser vi hur en del svenska företag gör allt för att slippa undan skatterna. Alltså det som ska finansiera bland annat vår svenska välfärd.

Svar från buren

Slutligen en hälsning till ”glasburen i Stockholm”. Nu är det snart dags för er att leverera. Hoppas att ni kommer med något bra. I annat fall är det inte endast transportbranschen som får problem. Det lär även ni få, i valet år 2014.
Vi kanske rentav kan byta ut er mot politiker från något låglöneland?
En hälsning vill jag även skicka till alla läsare och kollegor. Som sagt, våren är på gång och med den blir det åtminstone lite lättare att utföra det vi är bäst på. Utan oss, stannar Sverige – tänk på det!
Så kör försiktigt, det finns alltid någon som väntar på dig?

Om artikeln

Publicerad: 2013-03-22 06:00
Kategori: Krönika
Taggar: Åkerier sammanhållning välfärd