Hårdare tag ger positiva dominoeffekter

God fortsättning på det nya året. Just nu sitter jag i min bil i Smålands mörkaste skogar och undrar vart vintern har tagit vägen. Jo, självklart trivs jag ganska bra med snöfria vägar. Det är nog tur att det blev en mild vinter ? än så länge i alla fall ? med tanke på att det inte kommer någon lag om vinterdäck på lastbilar förrän tidigast nästa säsong.
Men bättre sent än aldrig!

Det snackas en massa om att ekonomin går på halvfart. Inte så konstigt egentligen med tanke på hur lång tid det tar att besluta i de mest enkla och självklara frågorna. Som en lag om vinterdäck på lastbilar, till exempel.
Men ärligt talat tycker jag nog ändå att våra folkvalda i Sverige har lyckats något bättre än deras ”kollegor” i exempelvis Italien. Men kavla gärna upp ärmarna lite till, Reinfeldt och Borg – och alla ni andra i regeringen. Med ganska enkla medel kan ni stärka statskassan ytterligare. Pengar som kan satsas på vård, skola, omsorg – och på vägunderhåll, inte minst.

Tänk om?

Mycket pengar finns att hämta om Sverige blir bättre på att kolla upp de åkerier och speditörer som inte drar sig för att använda sig av modern slavhandel.
Tänk er om de åkerier som idag kämpar stenhårt för sin överlevnad, fick ta över de transporter som i nuläget utförs på ett olagligt sätt av oseriösa transportföretag. Om de seriösa åkerierna istället fick chansen att utföra samtliga transporter på ett hederligt sätt, då hade Sverige kunnat dra in många välkomna miljoner, om inte miljarder, till vår gemensamma kassa.
Oj, listan över positiva ”dominoeffekter” hade kunnat göras hur lång som helst.

På gång i TIA

Men nu får det räcka med klagosånger för den här gången. Nu till lite om vad som sker i TIA.
Vår hemsida är på gång att ändras till att bli en mer öppen plattform för alla som vill se vad vi håller på med. Hur mycket ”öppenhet” är inte riktigt bestämt i skrivande stund, men ganska snart lär alla pusselbitar ligga på plats.
Vi kommer även att uppdatera våra rabattställen och förhoppningsvis även utöka dessa med ännu fler attraktiva medlemsförmåner. Detta plus en hel del andra förändringar kan förhoppningsvis betyda ett attraktivare TIA, som ju är till för alla inom åkeribranschen.

Jagar vidare

Som tur är har vi duktiga personer i TIA som tar hand om själva medlemsbiten. Själv kommer jag att koncentrera mig på att jaga de styrande och de myndigheterna som är kopplade till vårt yrkesutövande. Detta arbete får inte upphöra. Det måste (tyvärr) alltid finnas någon som håller en blåslampa i baken på politiker och tjänstemän.
Nu är det med intresse som jag följer rättsärendet mot åkeriet från Skara. Det är en stilla bedjan att fler företag som kan misstänkas arbeta oseriöst, blir granskade i sömmarna. Den här typen av rättsvidrig verksamhet måste absolut stoppas.
Som jag nämnde inledningsvis, önskar jag er alla ett riktigt gott 2012. Jag hoppas att vi ses på vägen – och tänk på, att det finns alltid någon som väntar på dig…

Om artikeln

Publicerad: 2012-01-27 05:10
Kategori: Krönika
Taggar: Ekonomi pengar Vinterdäck