Sundsvall satsar stort på ”tung” biltvättarhelg

Kommande helg, den 22-23 april, är det dags för den stora biltvättarhelgen. På flera håll i landet kan man då "lära sig" att tvätta sin bil på ett miljöriktigt sätt, ofta till reducerat pris.
I Sundsvall slår man lite extra hårt på trumman och passar på att göra helgen till ett familjejippo med extra fokus på den tunga trafiken.

Våren har kommit och när solen tittar fram är vi många som kanske blir lite extra sugna på att ta fram tvättsvampen och högtryckstvätten.
Men att tvätta sitt fordon kan ha sina baksidor för miljön.

Den 23-24 april arrangeras därför 2016 års upplaga av Stora Biltvättarhelgen, ett initiativ från organisationen Svenskt Vatten. Syftet med helgen är att uppmärksamma svenska folket på hur man tvättar rätt ur både miljö- och hälsosynpunkt.

Enligt en undersökning från 2015, utförd av opinions- och marknadsundersökningsföretaget YouGov – på uppdrag av Shell/7-Eleven, vet åtta av tio bilinnehavare att biltvättning är skadligt för miljön och att det bästa alternativet är att tvätta bilen i en biltvätt. Trots det tvättar drygt var fjärde fordonsägare oftast bilen hemma.

Hos E4 Truckwash i Sundsvall har man planerat för ett rejält kalas, med fokus på den tunga trafiken. Man kallar eventet för Stora Trafikmiljöhelgen och på plats har man utställare kopplade till just tvätt och lastbilar. 

Musikunderhållning, matservering och helikopterflygning är andra aktiviteter som man kan förströ sig med, allt inramat av en lastbilsutställning. Och Trucknet Radio sänder live från Truckwash båda dagarna, i samverkan med Mittradion på 98,7mHz.

Bor du lite för långt från Sundsvall men ändå känner för att tvätta? Då hittar du andra Svanenmärkta biltvättar här!
Så fram med tvättsvampen, länge leve våren!

 

Om artikeln

Publicerad: 2016-04-20 12:17
Kategori: Nyheter
Taggar: Miljö Stora Biltvättarhelgen Sundsvall Trucknet Radio