Michael Heuer, Paul Schafstadt, Marvin Ubben, Florian Kaiser och Matthias Tunsch är administratörer på den tyska Facebookgruppen Trucker Halten Zusammen!!!Fotograf: Privat

Tysk chaufförsgrupp vill skapa sammanhållning

Allt fler i transportbranschen börjar förstå hur viktigt det är med sammanhållning och söker sig till de många Facebook-grupperna på nätet. Eldsjälar lägger ner tid på att driva grupperna och det är inte en lätt uppgift.

Sveriges största Facebookgrupp för lastbilsfolk, är Truckers Paradise, TP. En grupp som blev viktig i samband med att Här Stannar Sverige, HSS, startades och TP:s medlemmar enades i att stötta HSS.

TP har dock varit en grupp som tidigare ofta anmäldes till FB av personer som känt sig kränkta av det som tillåtits skrivas i trådarna. Numera har hårt arbetande administratörer förändrat bilden av TP.

Hur är det i andra länder? Låt oss titta på TP:s tyska motsvarighet: Trucker Halten Zusammen!!!, THZ. Gruppen har ungefär lika många medlemmar som TP och samma syfte – enighet och att vara en plats där man ska kunna prata om allt mellan himmel och jord.
– Vi är en stor familj och alla hjälps åt, säger Paul Schafstädt.

Paul Schafstädt, 26, kommer från Wismar i Tyskland. Han kör för svenska Eurolink och han driver THZ tillsammans med administratörskollegorna Florian Kaiser, Marvin Ubben, Michael Heuer och Matthias Tunsch.
– Vi har nu funnits i fyra år, säger Paul. Och vi vill öka sammanhållningen mellan chaufförer.

Har det varit svårt att ”hålla ordning” på medlemmarna och vad de uttrycker i trådarna?
– Jag tycker inte det, säger han. Vi har strikta, enkla regler som handlar om medmänsklighet och vi håller verkligen hårt på reglerna och har därmed lyckats undvika verbala våldsamheter.

De eftersträvar en vänlig ton och accepterar ingen rasism. Kan medlemmar inte följa reglerna, utesluts de.

THZ stödjer HSS, men är inte en del av Hier Stoppt Deutchland fast inlägg från dem postas även på THZ. Paul berättar att det är Actie in de Transport som organiserar protester i Tyskland.
– Framtiden för tyska chaufförer, är framtiden för Europas chaufförer och det är en tuff kamp vi utkämpar, avslutar Paul Schafstädt.

Om artikeln

Publicerad: 2016-01-18 16:55
Kategori: Nyheter
Taggar: Hier Stoppt Deutchland Trucker Halten Zusammen Truckers Paradise