Längre än till Helsingborg kom inte lasten med te och olja. Men det är ju betydligt längre än vad den egentligen borde ha gjort. Tack vare Helsingborgspolisen, har chauffören numera inget körkort.Fotograf: Läsarbild

Två misstänkta rattfyllor – på fem minuter!

Under lördagsmorgonen stoppades ett polskt trailerekipage av den så kallade Roadcrimegruppen i Helsingborg. Föraren blåste positivt och är nu misstänkt för rattfylleri.

Lördagens trafikkontroll på E6 i Helsingborg bjöd på en sorglig inledning.
– Strax före klockan 9 stoppar vi en polsk lastbil. Föraren blåste positivt i vårt sållningsinstrument, berättar trafikpolis Jesper Leidig som ingår i den grupp som i ”folkmun” kallas för Roadcrime.

Senare visar det sig att den polske chauffören, född 1983, hade 0,58 promille.

Föraren och hans ekipage hade kommit in i Sverige på morgonen via Travemündefärjan och tanken var att transporten skulle fortsätta till Norge. 

De tolv tonnen med te och olja kom dock inte längre än till Långeberga. Där togs chaufförens körkort omhand och därefter transporterades han till polishuset för vidare förhör.

Men snart skulle det visa sig att den polske föraren inte var ensam att fastna i polisens nykterhetskontroll.
– Cirka fem minuter efter att vi stoppat polacken, blåser ytterligare en chaufför positivt. Men efter att ha blåst ytterligaren en gång i vårt bevisinstrument, visar det sig att värdena hamnade under straffgränsen, förklarar Jesper. 

Den sistnämnda föraren är hemmahörande i Estland.

 

Om artikeln

Publicerad: 2015-09-19 16:32
Kategori: Nyheter
Taggar: Långeberga Rattfylleri Roadcrime