Sanktionsavgift

Listar alla artiklar taggade med: Sanktionsavgift

Genrebild.

Erikssons åkeri i Tomelilla rullar vidare med Erikssons Greenroad

Erikssons Åkeri i Tomelillas fordon har fått trafiktillstånd på dotterbolaget Erikssons Greenroad beviljat. Stormen tillståndsindragningen hos Megit AB orsakade har man ridit ut genom förändringar inom sina egna bolag, flytta fordon till trafiktillstånd inom den egna verksamheten, att kunder inte reagerat, men även tack vare hjälpen från andra åkerier som upplåtit lediga platser på sina trafiktillstånd så att fordonen kunde rulla vidare på nyttjanderättsavtal.
Förutom en sanktionsavgift som är den högsta som hittills beslutats om i Sverige i samband med en vägkontroll, har åkeriet sannolikt ytterligare en faktura att vänta - från företaget vars kran fick stå och vänta på godset. Foto: Roger Ogemar.

Högsta sanktionsavgiften i Sverige – efter vägkontroll

Samverkan mellan polisregioner fortsätter med att kontrollanter från Västerås, Eskilstuna, Stockholm och Umeå åter träffats, denna gång på kontrollplats Karleby under en tre dagar lång insats. Syftet är att prova ut nya arbetsmetoder för en ny utbildning inom kontroll av internationell trafik inom polisens yrkeskontroller. Resultatet: ”Det är den högsta sanktionssumma som hittills beslutats om i Sverige efter en vägkontroll”, säger bilinspektör Roger Ogemar.