Poliskontroll

Listar alla artiklar taggade med: Poliskontroll

Lastsäkring, överlaster och ett tappat hjul

På poliskontrollen i Helsingborg är det inte semester. Lastsäkring, överlaster och ett tappat hjul hamnade i fokus under vårt korta besök. En del var mindre nöjda med resultatet av det påtvingade besöket på kontrollplatsen.
VBG onspot

Stoneridge smarta färdskrivare redo i tid

Den 13 november 2018, introducerar EU-kommissionen ny lagstiftning för att reducera fusk genom manipulering av färdskrivaren, förbättra effektiviteten vid kontroll av systemet och reducera den administrativa bördan för åkerierna. Idag annonserar Stoneridge att de är redo för den nya lagstiftningen.
HBA Fordonsteknik AB

AEH: ”Kurt Beiers filippinska förare har fått överdrivna proportioner”

Åkaren Marc Hvidebæk-Andersen anser att saken med Kurt Beiers filippinska förare har fått överdrivna proportioner. Han har inte tänkt sig att bryta sitt nära samarbete med åkeriet.
Daf

ICA ställer krav på N&K efter ”Beier-razzian”

N&K Spedition har inte avslutat samarbetet med Kurt Beier - och ICA för nu en dialog med N&K och ställer ett antal krav. Samtidigt har media sagt att Jysk, tillsammans med flera andra aktörer, har lämnat Kurt Beier, men det stämmer inte.

Blue Water efter ”Beier-razzian”: Chockerande!

Den 30 oktober äger en omfattande razzia rum hos danska åkeriet Kurt Beier i Padborg. De cirka 200 filippinska förarna lever under ovärdiga förhållanden och lönerna lämnar det mesta att önska. Nu säger speditörer upp samarbetet med omedelbar verkan.
HBA Fordonsteknik AB

Stor utlänningskontroll pågår hos danskt åkeri

Utlänningskontrollavdelningen UKA Vest vid Syd- och Sydjyllandspolisen, besökte tidigt i tisdags morse transportföretaget Kurt Beier i Padborg. Det sker i samarbete med Arbejdstilsynet. Syftet är att undersöka en grupp filippinska förares arbetsförhållande.
VBG onspot
TRANSPORTFUSKET I FOKUS

Ville undvika polisens tungkontroll

Turkisk chaufför backade en kilometer – på motorvägen

En turkisk lastbilschaufför ställde nyligen till med ett rejält kaos på den Sønderjyske motorvägen. När föraren blev varse att polisen hade tungkontroll lite längre fram på vägen, stannade han och började sedan backa med sitt ekipage på den tungt trafikerade vägen.

Hultsteins

Poliskontroll avslöjade avancerat färdskrivarfusk

Under måndagens kontroll på den Midtjyske motorvägen, stoppade danska Tungvogncenter Syd en polskregistrerad lastbil. Polisen kunde konstatera att den polske föraren hade haft vilotid alldeles strax före kontrollen, vilket man inte tog för sannolikt.

Nokian

Irländare fick dryga böter i dansk storkontroll

Syd- och Sönderjyllandspolisen, Sydöstjyllands polis och Tungvognscenter Syd, som är polisdistriktens experter på tung trafik, inledde under onsdagsförmiddagen en omfattande aktion med trafikkontroller tvärs över hela Syd- och Sönderjylland. För en irländsk chaufför slutade dagen med en saftig räkning och sex månaders förbud att köra i Danmark.

Viktig information angående installationsskylt för färdskrivare

I samband med översättning i Bryssel av EG 68:2009 samt bilaga 1B i EEG 3821/85 har ett fel uppstått. Felet kan få konsekvenser i samband med en fordonskontroll på väg. Kort kan problemet beskrivas i vilka uppgifter som ska finnas på installationsskylten.

Hultsteins