Nostalgi

Listar alla artiklar taggade med: Nostalgi

I NÄSTA NUMMER!

AVDELNINGEN NOSTALGI:

Kalmar Terminal – snabb dragbil som aldrig fick byggas ”på riktigt”

Dörren till hytten satt mitt i fronten, i bakändan fanns en gaffeltruck. Lastbilen Kalmar Terminal, från SJ:s dotterbolag Svelast, var ett storstilat projekt som levde en kort tid för 50 år sedan. De högtflygande planerna kraschlandade dock och de två byggda prototyperna försvann. Men …

Äldsta DAF-lastbilen som fortfarande är i kommersiell drift är funnen

"Vår lastbil må vara 50 år gammal, men den har fortfarande lång väg kvar till pensioneringen". Efter en internationell sökning har DAF hittat den äldsta DAF-lastbil som fortfarande är i drift kommersiellt - och den används nästan dagligen. Lastbilen i fråga är en förvånansvärt pigg A1600 som ägs av Frits och Nicky Hoefnagels, som använder den för att transportera en nostalgidoftande nöjesfältsattraktion över hela Nederländerna. ”Ja, självklart använder vi den som vilken annan lastbil som helst. Vad gör man annars med en DAF-lastbil?”

Halländska ASG-chaufförer träffas för att minnas

För femte året i rad samlas ASG-chaufförer från Halland. Gemenskap är viktigt, säger Stig Pettersson som med sin 94 år är äldst bland gästerna.

Gigantisk Renaultsamling säljs på auktion

För cirka 50 år sedan satt Anker Krarup till bords med en man vars fru hade en Renault 4CV. Strax därpå blev en liknande modell Ankers första bil. Men att köpet skulle bli början på Danmarks kanske största samling av klassiska Renaultbilar, fanns inte på kartan. Nu ska samlingen säljas på auktion.

6-voltslampor och veteranbilsolja

Nostalgimack slår upp portarna i Mörarp

I lilla Mörarp öster om Helsingborg gick byborna man ur huse den 13 september, för att delta i återinvigningen av den anrika Caltexmacken som efter att ha varit stängd de senaste tio åren, åter slog upp portarna med musik, grill och härliga, tidsenliga fordon. Trots det lite grå vädret verkade alla i byn och många tillresta, vara på plats.