Innovation

Listar alla artiklar taggade med: Innovation

Åkeriet som älskar att testa hållbara transportlösningar

Det har gått drygt 30 år sedan visionären Roger Nilsson, vd för två av DB Schenkers samarbetsåkerier TGM och Bäckebols åkeri, för första gången testade elbilar i sin verksamhet.

Nu ska även den tunga trafiken elektrifieras

DB Schenker och en rad andra ledande industriföretag satsar nu, tillsammans med staten, stort på elektrifiering av tunga vägtransporter. Magnus Strand, vd för DB Schenker i Sverige: ”Vi på DB Schenker är stolta och glada över att kunna köra en eldriven lastbil med släp en längre sträcka i daglig trafik.”

”Postnord Logistics Award” till Command Center

För 19:e året i rad delar Postnord ut Sveriges ledande logistikpris: PostNord Logistics Award. Till vinnare utsågs Command Center. I år skedde prisutdelningen i en digital sändning tillsammans med talare från Postnord Sverige, WSP Advisory Sverige, Hästens sängar och Steerlink Partners. Övriga finalister till logistikpriset var Elanders Group, Husqvarna och Jula Logistics.

Sviktande innovationsförmåga i svensk transportsektor

Det handlar om innovation, utbildning och forskning på godstransportområdet. Trafikanalys har regeringens uppdrag att återkommande utvärdera den nationella godstransportstrategin.