inbrott

Listar alla artiklar taggade med: inbrott

Internationella ligors logistikkedjor ett hot mot samhället

Omdefiniera polisens roll vid it-relaterade bedrägeribrott och fokusera på att bryta de internationella stöldligornas logistikkedjor inom Sverige. Det är några av de förslag som Trygghetskommissionen presenterade under torsdagen i sin andra och slutliga rapport.
Nokian

Anklagar BDM:s ägare för inbrott hos RTL

Dragbilarna som hyrdes fick polisanmälas och hämtas in, Transportarbetareförbundet är inkopplat av chaufförerna och företaget anklagar tidigare samarbetspartners för att vara skyldig pengar samt delaktig i inbrott. Förfalskningar är något RTL Transport & Logistik i Malmö inte heller drar sig för att nyttja.

Meca Tunga Delar
TRANSPORTFUSKET I FOKUS

Pågående stöld prioriterades inte av polisen

Skyddade sina ägodelar – greps själv för misshandel

Jimmy Rosenqvist, JIMI Åkeri AB, fick ett meddelande om att sex polska män tagit sig in i hans trailer som stod parkerad vid IKEA i Kungens kurva, och att de höll på att plocka åt sig av lasten.
Polis larmades via akutnumret 112, men var inte särskilt intresserade. Jimmy och hans chaufför André Lahi åkte då själva ut till trailern för att stoppa tjuvarna. Kalabalik uppstod, och Jimmy anhölls senare, misstänkt för grov misshandel.

Aspök

Inlåsta inbrottstjuvar begår inte inbrott

För en tid sedan jagade polisen i Stockholmstrakten några misstänkta inbrottstjuvar. En av dem ? uppenbarligen vältränad - sökte undkomma rättvisan genom att klättra högt upp i ett träd. Förhoppningen var väl sannolikt att polisen ? likt dåtidens bylingar ? med batonger i händerna skulle springa förbi i sin jakt efter honom, varefter han i lugn och ro skulle kunna klättra ner när det akuta skedet var över.

Yara