inbrott

Listar alla artiklar taggade med: inbrott

Slipp inkräktare i hytten med helautomatiskt låssystem

Med ett helautomatiskt lås- och upplåsningssystem kan du låta fjärrnyckeln göra jobbet och samtidigt förhindra oönskade besök i din hytt när du lastar och lossar. LeaveNLock presenterar sitt låssystem som ”nyckelfritt på riktigt”.

Inbrott i Sandahls lastbil av tungt beväpnade tjuvar

När inbrott i ett lastbilsekipage bevakas av en person med AK5, handlar det inte om en missbrukare som letar efter snabba pengar till nästa fix. Istället är det den grova, organiserade kriminaliteten som tränger sig in på en arbetsplats där den anställde har få möjligheter att skydda sig och av regler begränsas att göra andra val av var natten ska tillbringas.

Internationella ligors logistikkedjor ett hot mot samhället

Omdefiniera polisens roll vid it-relaterade bedrägeribrott och fokusera på att bryta de internationella stöldligornas logistikkedjor inom Sverige. Det är några av de förslag som Trygghetskommissionen presenterade under torsdagen i sin andra och slutliga rapport.

Anklagar BDM:s ägare för inbrott hos RTL

Dragbilarna som hyrdes fick polisanmälas och hämtas in, Transportarbetareförbundet är inkopplat av chaufförerna och företaget anklagar tidigare samarbetspartners för att vara skyldig pengar samt delaktig i inbrott. Förfalskningar är något RTL Transport & Logistik i Malmö inte heller drar sig för att nyttja.

TRANSPORTFUSKET I FOKUS

Pågående stöld prioriterades inte av polisen

Skyddade sina ägodelar – greps själv för misshandel

Jimmy Rosenqvist, JIMI Åkeri AB, fick ett meddelande om att sex polska män tagit sig in i hans trailer som stod parkerad vid IKEA i Kungens kurva, och att de höll på att plocka åt sig av lasten.
Polis larmades via akutnumret 112, men var inte särskilt intresserade. Jimmy och hans chaufför André Lahi åkte då själva ut till trailern för att stoppa tjuvarna. Kalabalik uppstod, och Jimmy anhölls senare, misstänkt för grov misshandel.

Inlåsta inbrottstjuvar begår inte inbrott

För en tid sedan jagade polisen i Stockholmstrakten några misstänkta inbrottstjuvar. En av dem ? uppenbarligen vältränad - sökte undkomma rättvisan genom att klättra högt upp i ett träd. Förhoppningen var väl sannolikt att polisen ? likt dåtidens bylingar ? med batonger i händerna skulle springa förbi i sin jakt efter honom, varefter han i lugn och ro skulle kunna klättra ner när det akuta skedet var över.