Arbetsrätt

Listar alla artiklar taggade med: Arbetsrätt

Uppmärksammat ”Bring”-ärende ska avgöras i Danmark

En rumänsk chaufför anställd hos Brings slovakiska dotterbolag Bring Trucking har stämt sin arbetsgivare för att ha betalat olagligt låga löner. Nu har danskt rättsväsende bestämt att ärendet ska avgöras i Danmark och inte i Slovakien så som Bring önskade.

Proffs artikel gjorde skillnad för Kennet – nu har han fått sina pengar!

Kennet Nordkvist börjar köra för ett åkeri baserat strax utanför Jönköping. Något anställningsavtal har han inte, men han har tidigare kört för ett annat åkeri vars ägare har anknytning till det aktuella åkeriet. Där hade allt fungerat bra. När Kennet sedan blir sjuk, kommer kallduschen. Åkaren säger att han inte är anställd. Men efter att Proffs berättat om Kennets situation, löste sig allt till det bästa.

Kennet känner sig lurad av tidigare arbetsgivaren – ”jag var naiv”

Kennet Nordkvist har kört lastbil i hela sitt liv och det mesta har fungerat bra. Det ska ändras när han börjar köra på ett åkeri i Jönköping. Ett jobb som lett till att han riskerar få en mager jul i år. Åkeriet hävdar nämligen att han aldrig varit anställd.
INSÄNDARE

Åkarens julklapp:

Du får sparken – God jul – och hälsa familjen!

Mitt namn är Per Petersson, jag bor i Skånes Fagerhult och med denna text ska jag försöka beskriva det värsta jag har varit med om under mina 16 år i chaufförsyrket.
Fredagen den 20 december fick jag ett sms jag inte trodde någon arbetsgivare skulle kunna förmå sig att skicka...