Transportföretagen: ”Du kan få dispens för miljözon klass 3”

Transportföretagen har gått ut och informerat om att man kan få dispens för att köra ett fordon i miljözon klass 3 även om fordonet inte uppfyller kraven. Men då måste du kunna bevisa att du beställt ett fordon som får köra där, men som ännu inte levererats.

Om du beställt ett fordon som uppfyller kraven för att få köras i miljözon klass 3, men fordonet och väntar på att få det levererat, då kan du få dispens för det fordon du har om du senast den 31 augusti visar staden att du har beställt ett fordon.

Det är Stockholms stad som aviserat att de som lagt en beställning innan den 30 juni 2024 bör anses ha särskilda skäl för dispens. Datumet har flyttats fram till den 31 augusti för ge fler mer tid att köpa in fordon.

Således kommer alla som beställt ett fordon som klarar miljözon klass 3 för den 31 augusti att få dispens tills det nya fordonet är redo att tas i bruk. Transportföretagen betonar att dispensen endast gäller ”för ett fordon per inköpt fordon”.

Vill du veta mer om dispenserna, kan du mejla: dispens.tk@stockholm.se.

Om artikeln

Publicerad: 2024-07-11 14:00
Kategori: Nyheter
Taggar: Dispens Miljözon klass3 Stockholms stad Transportföretagen