BYD:s ellastbilar som importeras till Europa utrustas med Geotabs telematiklösningar. Foto: Geotab. BYD:s ellastbilar som importeras till Europa utrustas med Geotabs telematiklösningar. Foto: Geotab.

BYD för Europa får Geotabs telematikhårdvara

Kinesiska BYD:s ellastbilar har börjat rulla in i Europa. Nu har telematik- och IoT-lösningsleverantören Geotab tillkännagivit att företagets fleet magament-lösningar ska integreras med BYD Trucks Europa.

Kinesiska lastbilstillverkaren BYD steppar upp för den europeiska marknaden. BYD:s ellastbilar som importeras till Europa kommer nu att utrustas med Geotabs telematikhårdvara som ska samla in detaljerad fordonsdata vilken, i överenskommelse med kunden, kommer att användas av BYD Trucks Europe för att förbättra fordonskvalitet, underhåll och servicehantering.

Integrationen kombinerar Geotabs telematikhårdvara och datakapacitet med BYD:s elfordonsteknologi vilket ger tillgång till fordonsdata, analyser och insikter. All data kommer att överföras och lagras i en säker europeisk databas.

Om artikeln

Publicerad: 2024-07-09 14:00
Kategori: Nyheter
Taggar: BYD Ellastbil Geotab IoT Telematik