Foto: Sofia Söderberg Foto: Sofia Söderberg

Effektivare skogstransporter med ”virkeskörkort”

Biometria har lanserat en ny e-utbildning för chaufförer av rundvirke, Virkeskörkortet. Med ökad kompetens och rätt arbetssätt från början redan ute vid avlägget ökar virkesvärdet samtidigt som virkestransporterna effektiviseras. Det skriver Biometria i ett pressmeddelande.

– Utöver en ökad kunskap i hanteringen av rundvirke i hela processen från avlägg till industri bidrar utbildningen även till en ökad trygghet för chaufförer i sin yrkesroll, säger Lars-Erik Jönsson, tjänsteansvarig transport på Biometria.

Utbildningen går igenom hela processen från avlägg till industri med fokus på de delar som en chaufför behöver kunna hantera. Chaufförerna får bland annat lära sig hur de undviker att transportera virke som kan komma att mätningsvägras och hur vanliga fel vid exempelvis lastning kan undvikas.

Om artikeln

Publicerad: 2024-04-23 08:58
Kategori: Nyheter
Taggar: Biometria Rundvirke Timmerbilar Utbildning Virkestransporter