En orörd Volvo 740 GL väckte stort intresse bland såväl yngre som äldre besökare i Motorhistoriska Riksförbundets monter i hall C. Foto: MHRF En orörd Volvo 740 GL väckte stort intresse bland såväl yngre som äldre besökare i Motorhistoriska Riksförbundets monter i hall C. Foto: MHRF

MHRF laddar upp för nostalgisk påskträff på Elmia

Nordens största motorshow – Custom Motor Show – intar traditionsenligt Elmiamässan i Jönköping i påsk. Precis som tidigare år är C-hallen vikt åt det rullande kulturarvet och i år blir det ännu större fokus på Restoration Show vilket innebär ännu fler fordon det mekas på, i stort och i smått, live under påskhelgen. Det skriver Motorhistoriska Riksförbundet, MHRF, i ett pressmeddelande.

I år tar Motorhistoriska Riksförbundet, MHRF, en tydligare roll i hall C med ett utvecklat samarbete kring Restoration Show med Verktygsboden samt tidningarna Nostalgia, Klassiker och Wheels Magazine.
– Vi vill visa att hobbyn handlar lika mycket om hantverket som de sociala aktiviteterna, säger Karl Ask, verksamhetschef på MHRF. Allra bäst blir det ju så klart när dessa sammanfaller, som nu i Jönköping i påsk.

MHRF lever förstås som de lär. Representanter från såväl styrelse och kansli kommer att meka med sina egna fordon under Restoration Show.
– Själv har jag en Ford 1939 som bland annat behöver en översyn av bromsarna, säger MHRF:s verksamhetschef som välkomnar att besökarna är med och skruvar. Hälsa gärna på oss och prata fordonshistoria eller hur EU-kommissionens förslag gällande ELV riskerar att påverka rörelsens framtid! Eller bara kom och sparka däck.

Har du med dig ”egna hjul” till Elmia har du möjlighet att ansöka om den förmånliga MHRF-försäkringen till ditt entusiastfordon och få en försäkringsbesiktning på plats under hela påskhelgen, förklarar MHRF i pressmeddelandet.

– Till skillnad mot att andra entusiastförsäkringar är vår inte vinstdrivande, förklarar Karl Ask. Utöver att den egna plånboken gynnas går överskottet tillbaka till rörelsen och MHRF:s arbete som sammanfattas: ”För gårdagens fordon på morgondagens vägar”.

MHRF kan du besöka i hall C, monter C04:21.

Från långfredagen till annandag påsk tas aktuella ämnen upp såsom ELV-direktivet och nyttan av att vara rätt försäkrad. Profiler inom hobbyn intervjuas och fordonsklubbar visar upp sig. Dessutom blir det klubbquizz och tävlingar utöver en massa mek med allsköns verktyg!

Motorhistoriska Riksförbundet är en del av Transporthistoriskt Nätverk som också finns på plats i C-hallen. I deras monter kommer det att mekas veteranflyg och helikopter.

Fotnot
Sedan början av 1980-talet ägs och drivs evenemanget av förlaget Fabas. Sedan dess har fordonshobbyn haft sitt årliga påskfirande på Elmia, ett firande som i fjol hade över 90 000 besökare.

Om artikeln

Publicerad: 2024-03-26 14:28
Kategori: Nyheter
Taggar: Elmia MHRF Motorhistoriska Riksförbundet Nostalgi Veteranfordon