Ford Trucks och IVECO tillsammans för nya lastbilshytter

Ford Trucks och Iveco har tillkännagett ett samarbete för att utforska utvecklingen av en ny hytt för tunga lastbilar.

De två företagen undertecknade ett icke bindande samförståndsavtal (Memorandum of Understanding) som representerar ett första steg mot att potentiellt arbeta tillsammans om nya hyttdesigner och teknologier. Samarbetet ska fokusera på komponenter och system specifikt placerade inom förarens område.

Avtalet har flera huvudmål. Genom att kombinera sin expertis inom design och tillverkning av kommersiella fordon hoppas Ford Trucks och Iveco kunna utveckla en ny hytt som kommer att bli mer konkurrenskraftig på marknaden för tunga lastbilar. Det kan innebära innovativa funktioner eller förbättrad funktionalitet som kan locka potentiella köpare.

Säkerhet har ett stort fokus i samarbetet. Den nya hyttdesignen förväntas följa EU:s Direct Vision Standard. Denna förordning syftar till att minimera döda vinklar för förare och förbättra den allmänna säkerheten på vägarna. Genom att inkludera funktioner som förbättrar förarens visibilitet kan den nya hyttdesignen hjälpa till att förebygga olyckor.

Slutligen kan avtalet innebära miljöfördelar. Aerodynamiska förbättringar av hytten är ett viktigt område för utforskning. En mer aerodynamisk design kan leda till lägre CO2-utsläpp från tunga fordon vilket är i linje med växande krav på mer hållbara transportlösningar, skriver Trans.INFO.

Om artikeln

Publicerad: 2024-03-22 14:30
Kategori: Nyheter
Taggar: Ford Trucks Iveco Komfort Lastbilshytter Trafiksäkerhet