Frigoscandia har sitt huvudkontor i Helsingborg. Frigoscandia har sitt huvudkontor i Helsingborg.

Dachser köper Frigoscandia

Dachser stärker Food Logistics-nätverket i Norden med förvärvet av den svenska livsmedelsleverantören Frigoscandia AB. Förvärvet kräver godkännande från de europeiska konkurrensmyndigheterna.

Dachser förvärvar, från private equity-investeraren Mutares SE & Co.KGaA, Frigoscandia AB, en ledande totalleverantör inom temperaturkontrollerad och fryst livsmedelslogistik med huvudkontor i Helsingborg.

Frigoscandias 1 300 anställda finns främst på kärnmarknaden Sverige samt i Norge och Finland, fördelat på cirka 40 orter. Inklusive Frigoscandia har Dachser alltså cirka 2 000 anställda i regionen. År 2022 hade företaget en omsättning på 280 miljoner euro.

Företaget grundades 1948 och erbjuder outletleveranser i Sverige, Norge och Finland med hjälp av ett tätt och effektivt nätverk via tre affärssegment:
Inrikes transporter Sverige består av ett rikstäckande transportnät med en flotta på cirka 500 fordon, varav 260 egna.
Internationella transporter täcker 51 marknader globalt i form av väg-, flyg- och sjötransporter.
Lager består av tolv lager i Sverige och tre i Norge.

För Dachser Food Logistics kunder ger förvärvet av Frigoscandia, inklusive flottan och nätverket, direkt och pålitlig marknadstillträde som täcker hela spektrat av livsmedelslogistik.

Dachser har varit verksamt på de nordiska marknaderna med en egen regional organisation sedan 2005 med affärsområdena European Logistics och Air & Sea Logistics. Företaget har 13 avdelningar i Danmark, Sverige, Finland och Norge. Icke temperaturkontrollerade transporter av livsmedel, som dem som då och då utförs av Dachser Nordics European Logistics, påverkas inte av övertagandet.

Om artikeln

Publicerad: 2023-12-21 10:30
Kategori: Nyheter
Taggar: Dachser Frigoscandia Godstransport Kyltransporter Livsmedelslogistik Matlogistik Temperaturtransporter