Vid överlämnandet syns på bild Harald Seldet, vd DAF Trucks och Emelie Gordenker, chef för Van Gogh-muséet. Vid överlämnandet syns på bild Harald Seldet, vd DAF Trucks och Emelie Gordenker, chef för Van Gogh-muséet.

DAF donerar lastbil till Van Gogh-muséet

DAF har donerat en LF Electric-distributionslastbil till Van Gogh-muséet i Amsterdam, som firar 50-årsjubileum 2023. DAF-elfordonet används för att transportera jubileumsföremål från Van Gogh-muséet till skolor och samhällen i hela Nederländerna.

Van Gogh-muséet öppnades officiellt den 2 juni 1973 och lockar varje år över 1,5 miljoner besökare från hela världen. Det firar 50-årsjubileum med en serie specialutställningar och festaktiviteter.

Van Gogh-muséet använder DAF LF Electric Truck för distribution av specialutgåvor från Van Gogh-muséets högkvalitativa 3D-reproduktioner av Van Goghs konstverk samt andra PR-aktiviteter. Dekalerna på fordonets kaross visar en del av Van Goghs världsberömda solrosmålning och påbyggnaden är snyggt inredd på insidan för att välkomna vinnarna att ta emot sin Van Gogh Museum Edition-målning i en perfekt miljö.

DAF Trucks N.V. är ett dotterbolag till Paccar Inc, ett globalt teknikföretag som konstruerar och tillverkar lätta, medeltunga och tunga lastbilar. DAF tillhandahåller ett komplett sortiment av dragfordon och nyttofordon vilket ger rätt fordon för varje transporttillämpning.

Om artikeln

Publicerad: 2023-06-05 09:23
Kategori: Nyheter
Taggar: DAF; Van Gogh Ellastbil