Volvo Lastvagnar avbryter förvärvet av fabrik i Kina

Volvo Lastvagnar och Jiangling Motors Co., Ltd kommer inte att gå vidare med den tidigare meddelade transaktionen som involverar förvärvet av JMC Heavy Duty Vehicle Co Ltd, och dess tillverkningsanläggning i Taiyuan, Shanxi-provinsen, Kina.

De två parterna kommer inte att slutföra transaktionen eftersom villkoren för transaktionen inte uppfyllts. Volvo Lastvagnar kommer att fortsätta att exportera lastbilar till kunder i Kina.

Volvo Lastvagnar har en lång historia av framgångsrik affärsverksamhet i Kina.
– Vi har stora möjligheter på den kinesiska marknaden och vi kommer att fortsätta arbetet med att utveckla vår närvaro. Vår långsiktiga ambition är att få vår affär att växa och fortsätta leverera våra högkvalitativa lastbilar till kunder i Kina, tillsammans med våra återförsäljare i landet, säger Roger Alm, vd Volvo Lastvagnar.

Om artikeln

Publicerad: 2023-05-12 13:09
Kategori: Nyheter
Taggar: Kina Lastbilstillverkning Volvo Lastvagnar