Tånga Trophy 2022. Foto: Tommy Holl. Tånga Trophy 2022. Foto: Tommy Holl.

Välkomna till Tånga Trophy 2023

Den 7–8 juli öppnar Tånga Trophy återigen grindarna till ett par dagars trevlig samvaro, fantastiska lastbilar och underhållning. Skynda dig att anmäla ditt fordon innan platserna är slut. Det finns något för alla så ta med familjen och njut.

Tånga Trophy anordnas av Gothenburg Truck Meet (GTM) och platsen är Tånga Hed nära Vårgårda. När vi kontaktar Martin Eriksson som är en del av GTM-gänget som gör träffen möjlig, är han noga med att det är tillsammans med ”ett gött” gäng man skapar eventet. Just nu är det cirka 240 fordon anmälda och man har satt ett tak på cirka 300.

För allmänheten öppnas portarna vid 17-tiden och inträdet är 100 kronor per vuxen, samma för ensamkommande ungdom över 15 och om man kommer som familj är det bara föräldrarna som betalar 100 kronor var.

På plats kommer trubaduren och chauffören Peder ”Lilla Gubben” Eriksson från Uddevalla att spela. Vad det blir för band under lördagskvällens fest för med utställarna är inte riktigt klart. Varför det får blir en så kallad ”cliff hanger”, men Martin lovar att det blir ett bra band och ös.

När det börjar mörkna under fredagskvällen kommer den traditionsenliga ljusshowen att äga rum. Det är en spektakulär upplevelse.

Under lördagen ska fordonen bedömas i minst ett tjugotal klasser och efter prisutdelningen är det dags att stänga portarna och låta kvällens festligheter ta vid.

GTM beslutade sig för att hela kassan från inträdesbiljetterna oavkortat skulle skänkas till Hjärnfonden. Målet var att på fem år samla in 50 000 kronor.
– Då kom pandemin, men trots pandemin lyckades vi nå målet på bara fyra år. Största insättningen vi gjorde var 2022 då biljettintäkterna uppgick till cirka 25 500 kronor. Även i år skänker vi inträdeskassan till Hjärnfonden, säger Martin.

Martin och det övriga GTM-gänget ser fram emot en trevlig, ordnad och glad samvaro med utställare och besökare.
– Ni är alla hjärtligt välkomna, avslutar Martin.

Vill du läsa mer om evenemanget, gör du det här.

Martin Eriksson och resten av GTM-gänget hälsar alla välkomna till denna folkfest. Foto: Tommy Holl.
Martin Eriksson och resten av GTM-gänget hälsar alla välkomna till denna folkfest. Foto: Tommy Holl.

Om artikeln

Publicerad: 2023-05-29 12:30
Kategori: Nyheter
Taggar: GTM Lastbilsshow lastbilsutställning Martin Eriksson Tånga Hed Tånga Trophy truckmeet