Foto: Tubex/tubexcylindrar.se Foto: Tubex/tubexcylindrar.se

Två hydraulcylindertillverkare blir en

Tidigt 2021 köptes företaget Tubex AB av Melin & Carlsson Hydraulic AB. Produktionen har därefter fortgått i separata verksamheter. Nu kommer de båda tillverkningsenheterna i Tranås däremot att "flytta ihop" och bilda ett gemensamt bolag.

I många årtionden har Melin & Carlsson och Tubex varit verksamma i Tranås inom tillverkning av hydraulcylindrar till en mängd branscher och applikationer. Tubex bedriver även verksamhet i en tillverkningsenhet i Borås.

Tidigt 2021 förvärvades företaget Tubex AB av Melin & Carlsson Hydraulic AB. Produktionen har fortgått i separata verksamheter med vissa kontaktytor.
– Nu tar vi det till nästa nivå och kommer flytta ihop de två tillverkningsenheterna i Tranås och bilda ett gemensamt bolag, säger Ola Melin, vd för Tubex och Melin & Carlsson.

Den praktiska flytten är planerad att utföras strax innan semestern, men förberedelserna är redan i full gång. Det är mycket som ska planeras och förberedas för att det ska gå så smidigt som möjligt när det är dags.
– Vi är övertygade om att detta kommer att skapa goda synergieffekter såväl för oss som för våra kunder, säger Ulf Krause, Marknads- och försäljningschef för bolagen.

Efter sammanslagningen kommer vi vara en av Sveriges största tillverkare av hydraulcylindrar med en bred bas inom många branscher. För våra kunder innebär det en stark leverantör med ökad konkurrenskraft, ett större sortiment och en bred samlad kompetens.

Det gemensamma bolaget kommer att sysselsätta över 100 personer samt förväntas omsätta en bra bit över 200 miljoner och producera runt 70 000 hydraulcylindrar på årsbasis. Så cylindertillverkningen tycks ha kommit till Tranås för att stanna, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Om artikeln

Publicerad: 2023-04-06 07:35
Kategori: Nyheter
Taggar: Företagsäffärer Hydraulik Melin & Carlsson Tillverkning Tubex