Foto: DHL Express Foto: DHL Express

DHL Express en av Sveriges bästa arbetsplatser – igen

DHL Express har återigen rankats som en av Sveriges bästa arbetsplatser av "Great Place to Work". Det är fjärde året i rad företaget får en topplacering i medarbetarundersökningen. Medarbetarnas engagemang och stolthet över företaget har lett till en företagskultur fylld av respekt och uppskattning, skriver DHL i ett pressmeddelande.

DHL Express har blivit utsedd av Great Place to Work® till den 11:e bästa arbetsplatsen i Sverige 2023.

Sveriges Bästa Arbetsplatser bygger på resultatet från medarbetarenkäter där medarbetare anonymt har utvärderat sina arbetsgivare när det kommer till ledarskap, rättvisa, jämställdhet, tillit, respekt och gemenskap. Sådant som Great Place To Works trettioåriga forskning visar är avgörande för att bygga riktigt bra arbetsplatser, som är lönsamma och gynnsamma för människor och samhällen.

– Våra medarbetare är kärnan i vårt företag och jag är mycket stolt över alla inom DHL Express som med sin positiva attityd, arbetsglädje och engagemang bidrar till vår företagskultur. Vårt mål är att vi tillsammans ska skapa en arbetsplats där man trivs, känner tillit och vill stanna länge och utvecklas. Att människor trivs på arbetet är viktigt både för deras välmående, företagets lönsamhet och samhället i stort. Utnämningen till en av Sveriges bästa arbetsplatser är ett kvitto på att satsningen på våra medarbetare ger resultat, säger Peter Ervasalo, vd för DHL Express.

Just tillit är en av kärnkriterierna när Great Great Place to Work gör sin bedömning av organisationerna, med analyser av medarbetares förhållande till ledningen, till andra medarbetare och till deras jobb.

– En grund till vår fina utmärkelse Great Place to Work är att vi vi tar ansvar för att alla medarbetare har goda förutsättningar för hälsa och välmående. Vi erbjuder alla frivilliga samtal med psykolog, hälsosamma matval och ett friskvårdsbidrag som räcker länge. Tillsammans skapar vi en inkluderande arbetsplats där alla mår bra, får möjlighet att utvecklas och uppmärksammas för sina insatser, säger Lisa Göthberg, HR-chef på DHL Express Sverige.

Great Place to Work har undersökt arbetsplatskulturen för 100 miljoner medarbetare i olika organisationer i över 100 länder. Förra året blev DHL Express för andra gången i rad rankad som bästa arbetsplatsen i världen.

Om artikeln

Publicerad: 2023-03-27 11:00
Kategori: Nyheter
Taggar: Arbetsmiljö DHL Express Företagsnyheter Great Place To Work Sveriges Bästa Arbetsplatser