Foto: Transporter Industry International GmbH Foto: Transporter Industry International GmbH

Tyskt företag utförde världens tyngsta transport – i Kina

På grund av miljöskyddsbestämmelser fick Sinotrans Heavy-Lift i uppdrag att flytta ett 7 500 ton tungt hotell i Kina 500 meter. Företaget anlitade i sin tur tyska TII Scheuerle som med sina elektriska plattformstransportörer lyckades slutföra uppdraget.

Det kinesiska tunggods-logistikföretaget Sinotrans Heavy-lift Logistics, ett dotterbolag till det största kinesiska logistikföretaget Sinotrans, har flyttat ett hotell på 7 500 ton i staden Sanya, Hainan-provinsen, med hjälp av TII Scheuerles.

Enligt Sinotrans är denna transport den hittills tyngsta byggnadstransporten i världen. Specialtransportföretaget fördelade byggnadens vikt över 254 hjulaxlar. Totalt 15 Power Pack Units (PPU) drev kombinationen.

Förutom den enorma vikten av ”godset” som skulle transporteras var den speciella utmaningen med transporten den ojämna fördelningen av lasten på grund av den asymmetriska arkitekturen på den 90 meter långa, 35 meter breda och 20 meter höga byggnaden.

Dessutom var experterna från Sinotrans tvungna att vrida lasten en gång 63 grader medurs och igen 63 grader moturs under transporten för att nå den nya platsen.

För att bemästra uppgiften kopplade tunggodslogistikföretaget de självgående SPMT-plattformstransportörerna från TII Scheuerle i olika vinklar mot varandra för att bilda en ”fläktformad” kombination. Detta för att uppnå den höga precisionsnivån som uppdraget krävde.

Det tog åtta timmar att lyfta byggnaden, transportera den över den 500 meter långa rutten och sätta upp den igen vid sin destination.

Foto: Transporter Industry International GmbH

Om artikeln

Publicerad: 2023-02-16 15:50
Kategori: Nyheter
Taggar: Kina Sinotrans Specialtransporter TII Scheuerle Tungtransporter Tyskland