Foto: Thetford Foto: Thetford

Toalett i lastbilshytten – för kvinnornas skull?

Ett franskt åkeri har stolt presenterat sin senaste ”innovation", en lastbil med hytt utformad för att inkludera en bärbar toalett bakom förarsätet. Transport- och logistikutrustningsföretaget Immo Ouest, säger att idén kom från deras chef Jean-Charles Sarr, som i flera år har försökt locka fler kvinnor till lastbilsföraryrket.

Att integrerera en toalett i lastbilshytten är en stor tillgång. Bristen på tillgång till toalett är ibland komplicerad. Dessa hyttotaletter ger därför en mycket uppskattad komfort. Det kan också bidra till att ta bort en spärr för vissa kvinnor som inte vågar tänka på vårt yrke”, säger 29-åriga Olymp, en kvinnlig lastbilschaufför som arbetar för Immo Ouest.

Enligt Jean-Charles Sarr togs frågan om tillgång till toaletterna upp på ett företagsmöte angående förarbristen. Det var då åkeriet började titta på idén om att ha toaletter i sina lastbilshytter. Syftet är att uppmuntra kvinnliga förare till yrket och samtidigt göra livet lättare för manliga förare, skriver Trans.info.

Om artikeln

Publicerad: 2023-02-24 14:40
Kategori: Nyheter
Taggar: Chaufförsbrist Immo Ouest Portapotti Sanitära Faciliteter Thetford Toalett i lastbilshytten