Fredrik Persson, Sundfrakts nya vd. Foto: Sundfrakt Fredrik Persson, Sundfrakts nya vd. Foto: Sundfrakt

Fredrik tar över vd-posten i Sundfrakt

Fredrik Persson, med lång erfarenhet från ledande befattningar inom logistikbranschen, tillträdde under måndagen den 13 februari posten som ny vd för Sundfrakt AB.
- Det är en ära att få vara med och leda ett framstående företag som Sundfrakt in i framtiden, säger han.

Transportbranschen står idag för en rad utmaningar med höga bränslepriser, hårdnande konkurrens och krav på digitalisering samt ny teknik. Det gäller även Sundfrakt, som med Fredrik Persson på plats inleder ett arbete för att stärka och utveckla bolagets position ytterligare på marknaden.

– Det är med glädje vi kan presentera Fredrik Persson som Sundfrakts nya vd. Han har precis den profil och de kvalifikationer, som person och ledare, som krävs för uppdraget. Nu intensifieras arbetet med att utveckla ett redan starkt Sundfrakt”, säger Lars Sjögren, styrelseordförande i Sundfrakt AB.

Sundfrakt skriver i ett pressmeddelande att Fredrik Persson har lång erfarenhet inom logistikbranschen och stor förståelse för de utmaningar Sundfrakt står inför. Närmast kommer han från Infrastructure Logistics AB där han var regionchef med ansvar för region Norr (Gävle – Kiruna). Innan dess var han vd/koncernchef för BDX företagen AB mellan åren 2015-2021 samt vd/koncernchef i Bilfrakt Bothnia AB mellan 2011-2015.

– Jag ser fram emot att tillsammans med alla medarbetare, leverantörer, kunder och övriga intressenter utveckla och ytterligare stärka vår position på marknaden. Det är en ära att få vara med och leda ett framstående företag som Sundfrakt in i framtiden, säger Fredrik Persson.

Om artikeln

Publicerad: 2023-02-14 10:00
Kategori: Nyheter
Taggar: Företagsnyheter Fredrik Persson Sundfrakt