Foto: Encore pressmaterial. Foto: Encore pressmaterial.

Storbritannien listar bästa rastplatserna för kvinnliga chaufförer

Bristen på rastplatser är påtaglig inte bara i Sverige, men hur fungerar de rastplatser som faktiskt finns för kvinnliga chaufförer. En undersökning gjord av den brittiska rekryteringsbyrån Encore Personnel i Midlands visar var de bästa lastbilsstoppen för kvinnliga chaufförer finns. I toppen finns Kent- och Northampton-regionerna. Kanske dags för en liknande undersökning i Sverige?

Encore säger att rekryteringen av kvinnliga chaufförer tredubblats och pekar på vikten av bra faciliteter för att attrahera fler kvinnor till transportbranschen. Med hänsyn till detta har Encore genomfört en studie av lastbilsförare för att hitta de bästa lastbilshållplatserna för kvinnliga förare.

Enligt företaget analyserade och granskade personalen lastbilsstopp i Storbritannien som har de flesta faciliteter och säkerhetsåtgärder på plats för att få sina kvinnliga förare att känna sig trygga och säkra när de arbetar.

Undersökningen leddes av Jan Smith, Driver Resource Specialist på Encore. Efter månader av efterforskningar och oändliga samtal med bensinstationer och lastbilsstopp vaskades sedan de platser som erbjuder några av de bästa faciliteterna i Storbritannien för parkering, restaurangalternativ och kaféer, reparations- och underhållstjänster. Dessutom har de utsedda rastplatserna bekvämligheter som duschar, toaletter och omklädningsrum för kvinnor. ”Chockerande nog fann vi i vissa fall att separata toaletter inte ens var ett alternativ”, säger Jan Smith.

Encore applåderar de rastplatser som gör det rätt eftersom det bidrar till att fler kvinnor kanske vill söka sig till chaufförsyrket. Nu vill Encore se att alla rastplatser för lastbilar ska höja sin standard för både män och kvinnor.

Encore undersökte 240 lastbilsstopp i Storbritannien och vill du ta del av hur dessa bedömdes, finner du resultaten här.

Om artikeln

Publicerad: 2023-01-20 14:00
Kategori: Nyheter
Taggar: Encore Personnel Kvinnliga Chaufförer Lastbilsstopp Säkra Rastplatser